Spiseforstyrrelser og behandling - Ønsker du en uforpligtende samtale? Ring 38 34 13 03

Se og download også vores printvenlige brochure her

Kan du genkende tegn på spiseforstyrrelse?

Du har en spiseforstyrrelse når dine tanker, følelser og adfærd i forhold til mad, krop og legemsvægt begynder at begrænse din livsudfoldelse og derved forringe din livskvalitet. Du bliver overoptaget af din krop, din vægt, dit udseende og din spisning.

Spiseforstyrrelser kan arte sig på forskellige måder. For eksempel kan en person med en spiseforstyrrelse lade være med at spise og nægte at hun eller han er for tynd. En person kan miste kontrollen over sin spisning og spise for meget under måltiderne, men også "snacke" ofte, eller vedkommende kan planlægge at spise meget og så kaste maden op igen eller bruge fx. afføringsmidler for at få det ud af kroppen igen for ikke at tage på i vægt.
En person med spiseforstyrrelse har foruden problemer med at forholde sig til mad, også gerne problemer i forhold til egne tanker og følelser. Ud fra dette klassifiseres spiseforstyrrelser som psykiske lidelser i officielle diagnosesystemer.

Kan du genkende nogen af ovenstående tegn fra dig selv, eller måske en du har nær, kan vi altid gratis, fortroligt og uforpligtende, kontaktes på telefon 38 34 13 03 eller du kan skrive til på denne mail.

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Afdelingen for spiseforstyrrelse kan altid kontaktes helt gratis, anonymt og uforpligtende. Ved henvendelse kan du komme i tale med en behandler som vil invitere dig til en indledende samtale og herudfra, sammen med dig, definere hvilken type behandling eller rådgivning du kunne have behov for.
Afdelingen kan kontaktes på telefon 38 34 13 03 eller via kontaktformularen. Du kan også sende afdelingen en mail her eller du kan stille et anonymt spørgsmål på vores debatside.

Pårørende til spiseforstyrrede, kan ligeledes kontakte afdelingen og få mere information omkring hjælp til spiseforstyrrelser, tegn på spiseforstyrrelse og rådgivning om spiseforstyrrelser.

Spiseforstyrrelser behandling

Gennem et struktureret kognitivt forløb skabes en helhedsorienteret løsning, som inddrager og tager hensyn til dit ståsted, både som ung og som voksen.
Behandling af spiseforstyrrelser tager udgangspunkt i, at spiseforstyrrelsen er et udtryk for en bagvedliggende følelsesmæssig ubalance, der kan afhjælpes kognitivt gennem en social og følelsesmæssig rehabilitering.

Derfor arbejder du i behandlingen med de dybereliggende følelsesmæssige problematikker, der ligger bagved din spiseforstyrrelse og med dine tvangsmæssige handlinger som kan resultere i alvorlige konsekvenser. Vi følger også op på hverdagens udfordringer, så du får en forståelse for tilbagefalds-udløsende faktorer, og du lærer, hvordan du håndterer dem.

Spiseforstyrrelse behandling er overvejende baseret på en gruppeterapeutisk tilgang.
Målet med behandlingen er, at du lærer at håndtere og modarbejde de tvangsmæssige handlinger, så forstyrrelsen ikke længere er aktiv. 
Der er ansat læge, psykolog og psykiater til behandlingen, og behandlingen foregår i samarbejde med din egen læge.

Kontakt afdelingen for spiseforstyrrelser

Kontakt os helt anonymt og uforpligtende. Vi vil meget gerne fortælle mere om den hjælp vi kan tilbyde - måske dig?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer
(udfyldes for hurtigere kontakt)

Emne

Din besked"Min spiseforstyrrelse styrede mit liv - nu er det MIG der bestemmer"..!