Spiseforstyrrelser og behandling - Ønsker du en uforpligtende samtale? Ring 38 34 13 03

Se og download også vores printvenlige brochure her

Kan du genkende tegn på spiseforstyrrelse?

Du har en spiseforstyrrelse når dine tanker, følelser og adfærd i forhold til mad, krop og legemsvægt begynder at begrænse din livsudfoldelse og derved forringe din livskvalitet. Du bliver overoptaget af din krop, din vægt, dit udseende og din spisning.

» Landsdækkende patientundersøgelse:

Siden 2012 gennemfører de fem regioner årlige landsdækkende undersøgelser af patientens oplevelse i psykiatrien. Herunder kan du læse resultaterne fra patienter hos Frederiksberg Centeret:

• Læs rapporten for 2013
• Læs rapporten for 2014
• Læs rapporten for 2015

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Spiseforstyrrelser kan arte sig på forskellige måder. For eksempel kan en person med en spiseforstyrrelse lade være med at spise og nægte at hun eller han er for tynd. En person kan miste kontrollen over sin spisning og spise for meget under måltiderne, men også "snacke" ofte, eller vedkommende kan planlægge at spise meget og så kaste maden op igen eller bruge fx. afføringsmidler for at få det ud af kroppen igen for ikke at tage på i vægt.
En person med spiseforstyrrelse har foruden problemer med at forholde sig til mad, også gerne problemer i forhold til egne tanker og følelser. Ud fra dette klassifiseres spiseforstyrrelser som psykiske lidelser i officielle diagnosesystemer.

Behandling af spiseforstyrrelser - hvordan fungerer det?

Gennem et struktureret kognitivt forløb skabes en helhedsorienteret løsning, som inddrager og tager hensyn til dit ståsted, både som ung og som voksen.
Behandling af spiseforstyrrelser tager udgangspunkt i, at spiseforstyrrelsen er et udtryk for en bagvedliggende følelsesmæssig ubalance, der kan afhjælpes kognitivt gennem en social og følelsesmæssig rehabilitering.

Derfor arbejder du i behandlingen med de dybereliggende følelsesmæssige problematikker, der ligger bagved din spiseforstyrrelse og med dine tvangsmæssige handlinger som kan resultere i alvorlige konsekvenser. Vi følger også op på hverdagens udfordringer, så du får en forståelse for tilbagefalds-udløsende faktorer, og du lærer, hvordan du håndterer dem.

Spiseforstyrrelse behandling er overvejende baseret på en gruppeterapeutisk tilgang.
Målet med behandlingen er, at du lærer at håndtere og modarbejde de tvangsmæssige handlinger, så forstyrrelsen ikke længere er aktiv. 
Der er ansat læge, psykolog og psykiater til behandlingen, og behandlingen foregår i samarbejde med din egen læge.

» Send os en besked

Kontakt os helt anonymt og uforpligtende. Vi vil meget gerne fortælle mere om den hjælp vi kan tilbyde - måske dig?

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Dit telefonnummer (udfyldes for hurtigere kontakt)

Din beskedRing til os på 38 34 13 03

Afdelingen for spiseforstyrrelse kan altid kontaktes helt gratis, anonymt og uforpligtende. Ved henvendelse kan du komme i tale med en behandler som vil invitere dig til en indledende samtale og herudfra, sammen med dig, definere hvilken type behandling eller rådgivning du kunne have behov for.

» Debat

Hvis du besøger vores debatforum kan du måske finde svar de spørgsmål du måtte have. Og du er naturligvis altid velkommen til at stille dine egne anonyme spørgsmål.